Free Cinema

A Tilos Rádió Free Cinema című filmes műsorának írásbeli dokumentációja.

Azt találtuk ki, hogy végigvesszük a filmkészítés fázisait úgy, hogy saját bőrünkön próbáljuk ki. Minden műsorba meghívunk valakit, akinek a tanácsait követjük. Egyelőre forgatókönyvírókat.

A jegyzeteket Turbina írja.

Friss topikok

  • Tessina: "Andriska úgy tűnik egy normális családi háttérből jön. Felmerült a kérdés, hogy a fiúknál is gáz-... (2009.10.22. 00:24) Egy karakter skicce
  • kerekgyarto yvonne: Felírlak, de melyikre?:) (Ma meg adás fél5kor.) (2009.07.09. 12:18) Egy maszk felöltöztetése
  • Freecinema: Ezt megvit@Beyonder: Ezt adasban megvitatjuk, azt hiszem, az erveidben van logika. (2009.06.01. 20:47) Brainstorming 1: Sertésinfluenzás Babe3

Linkblog

A Mátrából a parlamentbe

2010.06.24. 15:37 | Freecinema | Szólj hozzá!

 Ez itt a Tilos Rádió Free Cinema című műsorában zajló workshopnak az összefoglalója.

A workshop nyolcadik adásának dátuma: 2010. május 27.

Műsorvezető: Köllő Killa (Trillian), Végh Vozó Zoltán

A rádióadás meghallgatható itt.

Az történt, hogy tavaly év végén abbahagytuk ezt a zombifilmes dolgot, mert valahogy nem haladtunk. A csapat is kicsit szétesett, Trilliannek meg nem jött semmi ötlete. Aztán egy szép márciusi napon elkezdett beszélgetni Vozóval, egy régi ismerősével. Is kiderült, hogy mindketten filmet akarnak csinálni. Mindketten zombifilmet. Csak Vozó egy másikat. Hosszas huzavona után úgy döntöttünk, hogy a Free Cinema workshopján Vozó filmjét írjuk meg- forgatjuk le.

Új sztori

Szóval Zombivírus a Mátrában a fiókba került, és előkerült a Zombik a parlamentben című opusz. Műfaja zombivígjáték, hogy lehessen nevetni rajta, mint pl a Team Americán. Ez az a fajta film, aminek a címében benne van a sztori. 1990-ben járunk, amikor az összes képviselő zombivá változik, és a végén az összeset megölik. Kivéve egyet, aki túléli, és képviselőségéből megjavul. Segítségére lesz egy néptáncos csapat. Eközben a parlament pincéjében jégtömbökből kiolvadnak régi parlamenti szereplők - Rákosi, Szálasi, stb. Ennek oka az, hogy természetesen egy korrupt ügyből kifolyólag a klímát lecserélik egy olcsóbbra. 

Ötletek

A politikusok nem lesznek megnevezve természetesen, néhány poén erejéig egy-egy szereplő lehet, hogy felismerhető lesz, de alapvetően inkább általános politikus-karaktereket fogunk kapni. A főszereplő egy izzadt trikós Bruce Willis-figura lesz, aki a végén lekaszabol és megment végülis mindenkit. A két néptáncos fiatalt is, akik majd egymásba szeretnek. A főszereplőnek egy 90'es években ismert sorozat szereplője lenne, meg kéne kérdezni, mit szólna egy zombis comeback-re!

Egyébként a szereplőkön gondolkodni kell még.

A film elején jó lenne, ha egy zombis kvarcjátékkal játszna az egyik szereplő. A néptáncos csoportból válik majd ki a két fiatal túlélő is. Hány éves lenne ez a fiatal csapat? 13-14 éves? Mi lenne, ha tinisztár lenne a főszereplő. 16 éves már öreg, ha nem szeret nagyon néptáncolni, akkor nem is néptáncol, a szülők akarata ellenére sem.

Honnan jönnek a zombik? - felmerült ez a kérdés is, de igazából úgy döntöttünk, hogy a zombik vannak. Évek óta fagyasztják a jégtömböket, hogy az hűtse a parlamentet, és évek óta fagyasztják a régi politikus zombikat. Az alagsori jégtömb őrzők próbálják győzködni a csapatot, hogy ne szűntesék meg a jeget. 

Felmerült, hogy megavlósítható-e ez a film egyáltalán, Vozó szerint 150-200 millióból, Trillian szerint kb 500 millió kéne hozzá. Végül arra jutottunk, hogy sok pénzből igen, hiszen a parlamentben nem is nagyon kell forgatni, csak maximum néhány külső jelenetet, a belsejét meg úgyis külön fel kell építeni. 

A film egy éjszaka alatt játszódik (From Dusk Till Dawn), és ki kell találni, hogy 1990-ben milyen indokkal vannak a koronázási ékszerek a parlamentben, mert az a helyzet, hogy a korona központi szerepet fog játszani a filmben. Vozó egy jogász barátja utánanézett, hogy a koronázási ékszerek használata-ripityára törése egy filmben nem tilos, vagyis nem számít nemzetgyalázásnak, úgyhogy simán lehet használni. A himnusz, a jelenlegi zászló például ilyenek. 

Vozó arról álmodik, hogy az üléstermet el kéne öntse a vér több méteren keresztül. Van fantáziája. Jó lenne nem digitálisan megcsinálni, hanem igaziból. 

Mi a célunk a filmmel?

Olyan filmet készíteni, amit az emberek sokszor meg akarnak nézni, nevetnek rajta és imádják. Ha egy 9 éves fiú minden nap megnézni a nyári szünetben, akkor már elértük a célt. 

A film elkészítésének első folyamata, hogy egy 4 perces jelenetet leforgassunk belőle mintegy teaserként, amivel lehet reklámozni. Szóval előbb kitaláljuk a sztorit, aztán kitaláljuk a rövidfilm részét. Ez lesz a mostani projekt. 

A haladás szellemében következő alkalommal megnézzük Dario Argento Suspiria című filmjét, és feláldozható karakterekkel készülünk.

A bejegyzés trackback címe:

https://freecinema.blog.hu/api/trackback/id/tr132106764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása