Free Cinema

A Tilos Rádió Free Cinema című filmes műsorának írásbeli dokumentációja.

Azt találtuk ki, hogy végigvesszük a filmkészítés fázisait úgy, hogy saját bőrünkön próbáljuk ki. Minden műsorba meghívunk valakit, akinek a tanácsait követjük. Egyelőre forgatókönyvírókat.

A jegyzeteket Turbina írja.

Friss topikok

  • Tessina: "Andriska úgy tűnik egy normális családi háttérből jön. Felmerült a kérdés, hogy a fiúknál is gáz-... (2009.10.22. 00:24) Egy karakter skicce
  • kerekgyarto yvonne: Felírlak, de melyikre?:) (Ma meg adás fél5kor.) (2009.07.09. 12:18) Egy maszk felöltöztetése
  • Freecinema: Ezt megvit@Beyonder: Ezt adasban megvitatjuk, azt hiszem, az erveidben van logika. (2009.06.01. 20:47) Brainstorming 1: Sertésinfluenzás Babe3

Linkblog

Szinopszis 2: Lánybúcsú túlélőtúra

2009.06.16. 11:54 | Freecinema | Szólj hozzá!

 Hanna 26 éves lány, akinek a barátnői a mai napra szervezték a lánybúcsúját. Hanna reggel felébred és az ágya mellett egy üzenetet talál, miszerint ma van a lánybúcsúja és egy egész napos tesztsorozat vár rá. A végeredmény az lesz, hogy megérkezik a buli helyszínére. Az első üzenet instrukciója, hogy pakoljon össze és a legközelebbi kulcsmásolónál vásároljon egy négyes kulcsot. A kulcsmásoló egy következő üzenetet nyom a kezébe. A nap folyamán rengeteg feladat kerül elő: egy szakácsnál megtanul egy különleges ételt főzni, egy jósnő mond neki néhány mondatot a jövőjéről, térképen elrejtett albumot kell megkeressen. Egyik feladat során viszont hiba csúszik a játékba. Egy bankba kell bemennie, hogy megérdeklődje, családosként milyen lakástámogatások illetik meg majd őt, és egyáltalán, mi a módja a lakáshitel igénylésnek. A bankban viszont épp egy bankrablás veszi kezdetét. Segítségkérésre tett kísérlete során összetörik telefonját és a bankrabló őt viszi magával túszként. A bankrabló megszökik fegyverrel Hanna fejénél és egy rövid üldözés veszi kezdetét. A bankrablástól kezdve Hanna bizonytalan abban, hogy ez is a játék része-e.

Egy pályaudvaron járnak, amikor egy ismeretlen ember lép hozzájuk és ráköszön Hannára, kezébe nyom egy borítékot - a következő feladat szövegével és egy utasítással, hogy melyik vonattal utazzon tovább, majd otthagyja a két meglepett embert és tovbbáll. A bankrabló őrjöng és fenyegeti, hogy megöli, mivel nem érti, honnan tudták, hogy Hanna akkor és ott lesz azon a pályaudvaron. A bepánikolt bankrabló ijesztővé válik, és Hanna a vonaton megszökik előle. (Vonatos üldözés) Akárhányszor próbál segítséget kérni, mindig elbizonytalanodik, hogy vajon ez része a teszteknek vagy nem. A bankrablót az üldözés közben elfogják, utána utazik a buli helyszínére Hanna, nagyon leharcolt és kimerült állapotban.

A film közben a lányokat rendszeresen látjuk, ahogyan készülnek a bulira. Harminc lány iszogat, beszélget, egymás feje fölött társalognak, folyamatosan nagy a hangzavar. Amikor néha valaki próbálja értesíteni a többieket arról, hogy valami gond lehet, nem igazán vesznek róla tudomást, az információk késve érkeznek el az egy-eg 2-3 fős klikkhez, mindig csak néhány ember tud róla, hogy valami nincs rendben. Csak harmincan vannak, de mintha 300-an lennének akkora a kavarodás. Maga Hanna nem igazán beszédtéma köztük, inkább egymásról és a feladatokról beszélgetnek. A végén, amikor megérkezik a leharcolt lány, akkor kicsit meglepődnek, de nyájasan fogadják, kérdezgetik, hogy mi volt a gond, nem érzik a kimerültség súlyát.

A bejegyzés trackback címe:

https://freecinema.blog.hu/api/trackback/id/tr851188528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása